2009-05-24 19:57:12• hírek • Szatmar.ro

Az Austria nyerte az Osztrák Kupát

Sáfár Szabolcs sérülése miatt nem segíthette csapatát, amely hosszabbításban nyert.

Az Austria Wien együttese megszerezte történelme 27. Osztrák Kupa elsőségét, miután a döntőben hosszabbítás után 3-1 arányban legyőzte másodosztályú Trenkwalder Admira csapatát. Ezzel négy napon belül a negyedik magyar labdarúgó ünnepelhet kupagyőzelmet, ám Tóth Balázshoz hasonlóan (és Vanczák Vilmossal valamint Tőzsér Dániellel ellentétben) a 14-szeres válogatott Sáfár Szabolcs húzódása miatt nem léphetett pályára a fináléban.

NA bécsi együttes kapuját így a második számú hálóőr, Robert Almer védte. Tette ezt sikeresen egészen a 72. percig, amikor Sascha Saschet kifogott rajta. A korábbi nyolcszoros bajnok, amely Admira Wacker néven ismertebb, ekkor csak egyenlíteni tudott, mivel a pakisztáni születésű, de osztrák válogatott Rubin Okotie a 60. percben az Austriának szerzett vezetést. Ezt követően a másodosztályú csapat közel állt a francia Guingamp bravúrjához (a gall együttes a Francia Kupa döntőjében az első osztályú Rennes ellen diadalmaskodott pár hete), ám a 94. és a 100. percben a szlovén Milenko Acimovics eldöntötte a kupa sorsát.

Mivel az Austria a bajnokságban csak a negyedik helyet foglalja le, egy ponttal lemaradva a Sturm Graz mögött, ezzel a győzelemmel biztossá tette, hogy ott lesz az Európai Liga következő kiírásában. Az is eldőlt, hogy az osztrák Szuperkupa magyar rangadót hozhat, mivel a bajnokságot Bodnár László együttese, a Salzburg nyerte meg.

Érdekes továbbá, hogy az Admira csapatában további két játékos is szerepel, aki magyar felmenőkkel rendelkezik: a 22 éves bécsi születésű Daniel Tóth és Michael Horváth, aki az ausztriai Felsőőrön (Oberwart) látta meg napvilágot, ahol a lakosság 17,5%-a magyar.



Nagy csata volt a döntőben. fotó: www.fk-austria.at


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: